Kondilomi

Saznajte vise o polno prenosivim bolestima.

Re: Kondilomi

Postod nina54 u Uto Mar 09, 2010 5:57 pm

Postovana,
Zanima me kako se zakazuju i koliko kostaju pregled i tretman uklanjanja polnih bradavica?Imam samo spoljasnje promene, iznutra nista, papa test je u redu.Ako mozete da mi posaljete odgovor na mail.
Unapred zahvalna
nina54

Pridružio se: Uto Mar 09, 2010 5:22 pm

Postod dr Lidija u Sre Mar 10, 2010 1:42 pm

Postovana,
Cena pregleda u Dermatim-u je 2500 dinara, a cena uklanjanaj kondiloma odredjuje se na osnovu broja i velicine, to jest slozenosti intervencije, sa uracunatom cenom pregleda ukoliko se odlucite da intervenciju obavite kod nas.
O cenama cete biti obavesteni u privatnoj poruci.

S postovanjem,
dr Lidija

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 6:53 pm

Postod problem80 u Čet Mar 11, 2010 1:33 pm

Postovani,
u velikom sam problemu i dilemi. Naime doktorka mi je juce pri redovnom ginekoloskom pregledu rekla da imam kondilome. Bacila je pogled konstatovala to onako vise za sebe i uradila mi je kolposkopiju za koju mi je rekla da je sve u najboljem redu a rezultat Papa testa cu dobiti za dve nedelje. Jedino sto sam ja kod sebe primetila je jedna kao resica na maloj usni koja je tvrda, normalne boje koze i ne boli. Problem je u tome sto sam to primetila jos pre skoro dve godine i od prvog trenutka je iste boje i velicine pa me zanima da li je moguce da su to kondilomi i da ih imam odn.taj jedan toliko dugo a da se nije razmnozio ili mozda postoji varijanta da pored tog imam i one ravne pa ne mogu ni da ih primetim.
Znam da je ovo sto sam napisala dosta konfuzno ali se tako strasno osecam.Celog zivota sam sa jednim muskarcem (13 godina) i nikad mi nije ni palo na pamet da mogu da dobijem polno prenosivu bolest. Da li je moguce da sam je dobila na neki drugi nacin a ne odnosom sa njim.
Unapred hvala
problem80

Pridružio se: Čet Mar 11, 2010 1:08 pm

Postod dr Svetlana u Čet Mar 11, 2010 7:10 pm

Postovana, kako opisujete resicu na maloj usni najverovatnije je rec o strukturi sluzokoze. Ona nekada moze biti blago reljefasta, a da to ne predstavlja HPV infekciju. TAkodje, ukoliko je rec o bradavici postoji mogucnost da dugo vremena imate jednu promenu, ali je ta mogucnost relativno mala. Mozda je najbolje da odete kod jos jednog lekara na konsultativni pregled.
Pozdrav
dr Svetlana

Postod Ana83 u Sub Mar 13, 2010 1:38 am

Postovani,
Do nedavno sam mislila da neke promene koje se mogu javiti u predelu genitalija su normalne kao i na drugim delovima tela,dok nisam nasla razne clanke vezane za HPV i kondilome,gde se govori da oni mogu biti vrlo razlicitog oblika,boje i velicine.Od tad sam pocela da se zabrinjavam,jer ja na kosmatom delu imam dva mala fibroma,imam cak i mladez na preponi.Moj decko takodje ima 3-4 vrlo male,jedva vidljive promene na kozi polnog organa,koje mi ne lice ni na jedan oblik kondiloma koje sam videla na slikama,a u samom korenu takodje ima fibrom.Da napomenem,da smo oboje svetlije puti i da imamo vise mladeza na telu kao i fibroma,ja ih imam i na vratu i stomaku.Inace redovno sam isla kod ginekologa,nikada do sad nisam imala nikakvih problema,i planiram da idem uskoro.Zanima me da li je moguce imati fibrome ili druge izrastaje u tom predelu,a da nisu kondilomi,i sta bi mogle biti promene kod mog decka koje su oko 1-2mm,blago izdignute,glatke,mekane i vise elipsastog oblika.
Ana83

Pridružio se: Sub Mar 13, 2010 12:25 am

Postod dr Svetlana u Sub Mar 13, 2010 8:12 am

Postovana, na svim regijama mogu se pojaviti fibromi. NAravno, na lekaru je da proceni da li su promene HPV prirode ili su u pitanju sasvim fizioloske promene koje se ne moraju uklanjati. Sto se decka tice nemoguce je na ovaj nacin uspostaviti dijagnozu. Potrebno je da on dodje na pregled. Kondilomi mogu biti zaravnjeni, poput manje okruglaste plocice na povrsini sluzokoze.
Pozdrav
dr Svetlana

Postod Ana83 u Ned Mar 14, 2010 5:08 pm

Hvala na odgovoru.
Ana83

Pridružio se: Sub Mar 13, 2010 12:25 am

Postod zoki u Sre Apr 07, 2010 11:05 pm

Pozz
imam jedno pitanjce za Doktore...Bio sam do skoro sa curom koja je utvrdila kod ginekologa da ima kondilome.Cim mi je rekla ja sam otiso kod doktorke za polne bolesti koja me je pregledala i uocila jednu belu tackicu ispod glavica(gde je ona tanka kozica) koju je pod pretpostavkom da je kondilomcic resila da lecimo krioterapijom.uradio sam krio terapiju i tog dana me je jako bolelo i peklo i iz kanalica mi je izlazila providna tecnost,sto i nije uobicajno.ta tackica je odmah nestala ali i sad posle 5-6 dana imam neki cudan osecaj u glavicu,i kao da mi je kanalic mali pocrveneo i imam utisak kao da je non stop hladan...da li je to reakcija na terapiju ili jos neka boljka? :)
zoki

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 10:56 pm

Postod dr Željko u Sre Apr 07, 2010 11:12 pm

Pre svega, potrebno je da prođe određeni period vremena od seksualnog kontakta do manifestacije kondiloma. Promena koja je tretirana ne mora da bude kondilom.
Posle krioterapije, postoji mogućnost pojave osećaja bola koji obično ne traje dugo. Međutim, tečnost iz uretralnog kanala se ne može dovesti u vezi s krioterapijom kao i pojava crvenila kanala. Predlažem da se javite dermatovenerologu koji će, verovatno, predložiti da se uradi pregled urina i brisevi uretre, kao i sve druge analize za koje će se odlučiti na osnovu pregleda.
dr Željko

Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 8:37 am

Postod sunčica u Čet Apr 08, 2010 7:57 am

skidala sam kondilome laserom u nfronta! rekli su mi da dodjem na kontrolu tek za 6-8 nedelja, i da su za to vreme odnosi zabranjeni! šta vi mislite o tome!? da li bi mogli da potvrdite! unapred hvala
sunčica

Pridružio se: Čet Apr 08, 2010 7:54 am

PrethodniSledeća

Povratak na Polno prenosive bolesti