Svrab i crvene tackice na glansu penisa?!

Saznajte vise o polno prenosivim bolestima.

Svrab i crvene tackice na glansu penisa?!

Postod mardi u Ned Jul 25, 2010 11:42 pm

Postovani doktore,
evo ukratko da Vam i ja opisem svoj problem:

Naime, imam 22 godine i vec duze vremena (2 godine) imam seksualne odnose sa devojkom. Pri tom, uvek smo koristili zastitu i do sada nije bilo nikakvih problema. Medjutim, pre 10 dana, nakon naseg poslednjeg odnosa, sutradan mi se na glansu penisa pojave 3-4 crvene tackice... Posle par dana tackice su izbledele i gotovo se povukle da bi se, evo nakon 7-8 dana ponovo pojavile ali sada ih je mnogo vise i prekrivaju celu povrsinu glansa i deo unutrasnje kozice penisa koja me uz to konstantno svrbi.
Kakvo je Vase misljenje doktore?

Unapred hvala.
mardi

Pridružio se: Ned Jul 25, 2010 11:09 pm

Re: Svrab i crvene tackice na glansu penisa?!

Postod dr Željko u Pon Jul 26, 2010 4:56 pm

Pored iritacije, koja može izazvati slične probleme, treba isključiti i eventualnu infekciju. Potrebno je da uradite bris glansa na kulturu i antibiogram i bris na Candidu i da se s nalazima javite dermatovenerologu.
dr Željko

Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 8:37 am

Postod mardi u Pon Jul 26, 2010 9:09 pm

Hvala Vam puno!

Mozete mi jos reci kakav je postupak po tom pitanju, gde moze da se radi bris i da li mi je neophodan neki uput lekara opste prakse?! Kome da se obratim najpre?
Oprostite, mozda Vas zamaram ovim pitanjima ali bi mi Vasi odgovori zaista znacili.
mardi

Pridružio se: Ned Jul 25, 2010 11:09 pm

Postod dr Željko u Uto Jul 27, 2010 4:35 am

Bris možete uraditi u većini laboratorija i dermatoloških ordinacija (državnim ili privatnim), kako u Beogradu tako i u drugim gradovima Srbije. Uput Vam je potreban ukoliko bris radite u državnim ustanovama. Moj savet je da se prvo obratite dermatovenerologu.
dr Željko

Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 8:37 am

Povratak na Polno prenosive bolesti