Radiotalasi

Saznajte vise o estetsko dermatologiji.

Re: Radiotalasi

Postod nena u Pon Jan 25, 2010 3:30 pm

Pitanje za Dr....
Pre tri meseca sam radila radiotalasno ublazavanje oziljaka od aknica i nakon zahvata, koji je radjen u lokalnoj anesteziji (anestetik krema), i otpadanja krastica, ostala mi je (na mestima gde je radiotalasima radjeno) mlada roza koza i blag nedostatak koznog tkiva (slicno nakon uklanjanja mladeza istom metodom). To blago crvenilo i dalje stoji, kao i nedostatak tkiva (kao blaga udubljenja na kozi lica gde je radjeno), pa sam u malom strahu da ce tako i ostati, te onda efekat celog zahvata u potpunosti gubi smisao (jer izgleda gore nego sto je bilo), s obzirom da je bilo svega nekoliko pomenutih oziljcica i bili su zaista malo vidljivi. Od krema trenutno upotrebljavam dermatix ultra (nekih mesec i po dana).
Da li je ovakva procedura oporavka normalna za zahvat ovog tipa i da li je potrebno vise vremena za potpun oporavak (napominjem da je meni receno oko mesec dana?)

Unapred hvala i pozdrav
nena

Pridružio se: Pon Jan 25, 2010 10:19 am

Postod dr Svetlana u Uto Jan 26, 2010 10:08 am

Postovana, radiotalasno uklanjanje oziljaka jeste metoda izbora kod udubljenih sirokih oziljaka, koji imaju strme jasne ivice. Crvenilo nakon intervencije jeste uobicajeno i traje oko 6 meseci. To je deo koji ne treba da Vas brine. Sto se udubljenja tice ona ne bi trebalo da postoje. NAprotiv, oziljci koje ste ranije imali trebalo bi da su uzi i plici posle intervencije. Ako su se pojavili novi oziljci od radiotalasa to znaci da je abrazija vrsena malo dublje. TAko ce i VAma trebati 4 do 6 meseci da vidite da li ce novi oziljci biti trajni ili ce koza potpuno i pravilno epitelizovati.
Ako zelite precizniji odgovor trebalo bi da dodjete na konsultaciju.
Mislim da ce VAm vise pomoci Solkoseril mast nego Dermatix. Dermatix je prevashodno za oziljke koji prominiraju iznad koze, a ako sam ja dobro shvatila VAma su atroficni oziljci.
NAdam se da sam VAm malo pomogla, pozdrav
dr Svetlana

Postod nena u Uto Jan 26, 2010 10:53 am

Hvala na odgovoru!
Kao sto ste i vi prokomentarisali, meni se cini da je abrazija radjena malo dublje. Solkoseril, koji ste pomenuli, je gel, krem, mast? A koja je njegova osnovna namena? Da li se on bas koristi za ublazavanje crvenila i epitelizaciju (jer to je konkretno osnovni problem u mom slucaju, jer epitelizacija nikako da se izvrsi)?
Kako bi mogla doci kod Vas na konsultaciju? Da li se pregledi zakazuju?
nena

Postod nena u Čet Feb 11, 2010 6:02 pm

Postovana Dr Svetlana,

htela sam da Vam se zahvalim na ljubaznosti i preporuci za dalju terapiju.
Posetila sam i svog dermatologa u NS i pocela sa terapijom sa zorac gelom 0,1%, a kad zavrsim, planiram da dodjem kod vas na hemijski piling, kako ste i preporucili.
Srdacan pozdrav,
nena

Radiotalasi

Postod dr.Shumi u Sre Mar 03, 2010 9:28 pm

Postovanje celokupnom timu klinike,
Ja imam "milion"mladeza i kontrolisem ih jednom godisnje, ne suncam se samim tim ne "izgorim na suncu" i koristim zastitne faktore 30 i 50+. Danas sam bila na preventivnom pregledu, i nisam zatekla mog lekara vec mi je druga doktorka predlozila da uradim kompjuterizovanu dermoskopiju i mapu mladeza, rekla je da su mi mladezi mirni i da ih samo pratim redovnim kontrolama. Medjutim bez obzira na to ja imam 5 mladeza koje zelim dobrovoljno da uklonim, ako nista onda iz estetskih razloga( inace vec sam 4 uklonila).Moje pitanje je da li mogu u jednoj poseti da uklonim sve, dva su na ledjima, dva na stomaku i jedan na ramenu, precnika 4mm do 1cm? Hvala i vidimo se uskoro!!
dr.Shumi

Pridružio se: Sre Mar 03, 2010 9:07 pm

Postod dr Lidija u Čet Mar 04, 2010 2:09 am

Moguce je ukloniti vise mladeza u jednom navratu. Naravno, o efektima uklanjanja, nacinu i tretmanu posle intervencije mozemo da Vam kazemo tek posle pregleda.
S postovanjem,
dr Lidija

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 6:53 pm

Postod joca u Pon Maj 10, 2010 11:05 am

Zamolila bih vas ako mozete da mi pomognete oko izbora tretmama oziljaka posle.
Pre 2 dana sam radila radiotalasno uklanjanje mladeza, bio je pored usne i u ravni koze.I ranije sam uklanjala mladeze ,posle ih mazala s contractubex-om(rezultat nije los) i jomelopom(rezultat katastrofa).Znam da se oziljak ne moze skroz ukloniti,medjutim, s obzirom da je lice u pitanju bitan mi sto bolji rezultat.Cula sam da je contractubex vise za hipertrofične oziljke,a ne za ulegnuca koja ja imam.Takodje sam procitala o mnogim preparatima,pocev od silikonkog flastera, jomelopa, dermatixa, scar-zone, reviscar ...
joca

Pridružio se: Pet Maj 07, 2010 6:27 pm

Postod dr Svetlana u Uto Maj 11, 2010 8:44 am

Postovana, potrebno je da prvih 7 dana nanosite nesto od antisepticnih kremova. Tek kada otpadne krasta mozete tretirati oziljak.Ako VAm bude pucala krasta, kada se osmehnete, mozete koristiti antibiotsku mast ili Solkoseril gel.
JA najcesce prepisujem Scar Estetique krem protiv oziljaka. On u sebi sadrzi isto sto i kontraktubex i dermatix+ jos neke antioksidanse. Mozete ga naci u Diafarm apotekama ili Farmanea.
SA druge strane, lice je regija koja najbolje zarasta i najcesce za godinu dana od intervencije oziljak bude jedva vidljiv ( i ako ne mazete nista). Ukoliko ostane atrofican-ulegnut oziljak uvek moze da se stavi kapljica hijalurona ispod koze i da se na taj nacin stimulise produkcija kolagena i elastina.
Pozdrav!
dr Svetlana

Postod joca u Sre Maj 12, 2010 6:54 am

Hvala VAm puno!
Samo jos jedno pitanje,ta kapljica hijalurona,da li se stavlja od strane strucnog lica?
joca

Pridružio se: Pet Maj 07, 2010 6:27 pm

Postod dr Svetlana u Sre Maj 12, 2010 6:59 am

Nema na cemu!
Hijaluron uvek aplikuje lekar. Mi koristimo samo preciscene prirodne molekule firme Restylan ili Teosyal. NA taj nacin se minimalizuje bilo kakva nezeljena reakcija.
Pozdrav
dr Svetlana

PrethodniSledeća

Povratak na Estetska dermatologija