Naime, prvo se mom cetvorogodisnjem sinu (zahvaljujuci maci koju je nedavno dobio) pojavio crveni pecat na bradi (oko 3x4mm). U roku od par dana, pojavilo mu se jos nekoliko pecata po licu, a i na rukama, stomaku i nogicama (ukupno 20-tak pecata, neki su mali 2x2 mm, a najveci su oko 6x6 mm). Ti pecati su crveni, naizgled hrapavi. Kako zivimo daleko od Beograda, i daleko od bilo kog dermatologa, a jos dalje od laboratorija, uzdali smo se u savete drugih specijalista, koji su nam bili 'pri ruci' (pedijatar, urolog). Prvo sam mu stavljala Enbecin, pa Triderm, oko 7 dana. Izbledeli su pecati, neki su dobili formu prstena (zbog cega ja nagadjam da su gljivice u pitanju). Posle Triderme nastavljamo sa Daktanolom, pomalo bezuspesno. U medjuvremenu, dolazi 1 dermatolog i uspostavlja dijagnozu da je u pitanju Atopijski dermatitis, sto je mene totalno sokiralo, jer moj sin ima at. derm. od svoje prve godine i uopste ne izgleda ovako, i govori nam da mu stavljamo Elocom i daje mu sirup protiv alergije
Ocajna sam jer ne znam 100 % sta je u pitanju. Dolazak do Bg i uzimanje brisa i skarifikata koze je u skorije vreme gotovo nemoguce.
Beskrajno Vam unapred hvala!!!