Pegice na ledjima i dekolteu, flekice od akni..

Saznajte sve o bolestima koze.

Pegice na ledjima i dekolteu, flekice od akni..

Postod dux77ducis u Pet Jul 03, 2009 6:38 pm

Pre svega bih da pohvalim to sto u sklopu sajta imate i ovaj mini forum, lepo od vas zaista i bas mi je drago mi je da sam nailsa na njega :)
Ja sam ove zime radila tretmane lica glikolnim kiselinama (zbog starijih post akni flekica na licu, 31 godina, mesovit tip koze) i ti su tretmani izvodjeni u kozmetickom salonu u seriji od 6 a izgledali su ovako..microdermoabrazija+glikolne(100% pa 60% zbog burne reakcije naravno) i kod kuce preparati sa AHA.
Iako ovu proceduru kiselinama nisam poznavala dobro na pocetku, i iako je to bilo bolno iskustvo, puno sam toga novog naucila o svojoj kozi, otkrila sam zaista koristi od exfolijacije i preparati sa malim % BHA postali su deo moje dnevne nege..
Zanimljivo je da su te flekice u redu nestale, koza naravno lepse izgleda bez tih slojeva koji su skinuti, ali zbog reakcije koze na AHA javile su se I nove upale i zatim fleke od njih koje su jos tu i jako sporo prolaze..
elem..posto sad poznajem proceduru pitam se da li bi za mene u vasoj ordinaciji imali seriju tretmana koju bi mi preoporucili ali ovog puta i za lice (nastavila bih tu seriju sa kiselinama i sledece sezone) ali i za ledja,ramena i dekolte na kojima nosim vec goodinama fleke od sunca..
nije to nista strasno znam, i znam da ima mnogo mojih karakternih mana kojima bih trebalo pre da se pozabavim.. :)
ali ja bih da mogu da ponesem neku lepu haljinu bez ledja.. pa makar ne izlazila vise na suncanje
molim vas, puno bi mi znacilo da mi odgovorite imam li opcije kod vas za ukljanjanje pegica pa da se spremim pre jeseni na vreme za sve to, ako je ikako moguce dostavite mi i cenovnik vasih usluga trenutno..

puno pozdrava i hvala unapred na odgovoru
dux77ducis

Pridružio se: Pet Jul 03, 2009 6:05 pm

Re: Pegice na ledjima i dekolteu, flekice od akni..

Postod dr Lidija u Pon Jul 06, 2009 10:19 am

Poštovana,

iz Vašeg pisma zaključujem da imate problem sa aknama koje ostavljaju pigmentacije, a takođe mi je jasno da i dalje nije rešen problem akni, jer kako kažete i dalje imate pojavu "novih upala". Pravilo je da se hemijski pilinzi u rešavanju pigmentacija i ožiljaka od akni primenjuju samo ako smo sigurni da neće biti pojave novih akni. Tj. najpre rešiti uzrok a zatim posledicu. Zbog toga Vam preporučujem da se javite na pregled da bi do jeseni rešili taj prvi problem, a onda možemo da razgovaramo o rešavanuju pigmentacija, tj. "fleka" i na licu i na leđima i grudnom košu, hemijskim pilinzima. Cene zavise od vrste pilinga (rade se pilinzi glikolnom i/ili trihlorsirćetnom kiselinom) i o regiji koja se tretira, i o tome se možete raspitati prilikom pregleda ili u razgovoru sa lekarom.
S poštovanjem,
dr Lidija

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 6:53 pm

Povratak na Bolesti kože