Crvene tackice po rukama i nogama

Saznajte sve o bolestima koze.

Crvene tackice po rukama i nogama

Postod milos05 u Sre Apr 14, 2010 2:00 am

Imam problem,koji me muci od kada su dlake krenule da mi rastu. Po celom telu,a najizrazenije su mi na rukama i nogama,imam crvene tackice (bubuljicice),iz kojih mi izrastaju dlake. Cak i na mestima,na kojima mi dlake ne rastu (npr. na ledjima) imam te tackice. Na nekim mestima su mi dlake proredjene,a na nekim mestima mi iz jedne "tackice" rastu i po 2 dlake. Dlake su mi "izlomljene" i rastu "svaka na svoju stranu". Nemam nikakav svrab, niti plikove, niti bolove... Kao da mi dlake "buse" kozu i stvaraju te "bubuljicice". Nikada nisam imao nikakvih koznih oboljenja, niti problema sa kozom (osim ovoga). Dlake mi opadaju i sa tela i sa glave,ali na glavi i licu nemam problem sa tim tackicama. Opadanje kose,pa i celavost, mi je genetski predodredjena,jer mi oba roditelja imaju jako retku kosu i to mi je jasno. Nadam se da cete moci da mi pomognete. Izvinjavam se zbog ovakvog objasnjenja i izraza koji su pod navodnicima,ali je to bio najbolji moguci nacin da opisem svoj problem! Hvala unapred!
milos05

Pridružio se: Sre Apr 14, 2010 1:39 am

Re: Crvene tackice po rukama i nogama

Postod dr Željko u Sre Apr 14, 2010 8:35 am

Na osnovu Vašeg opisa promena mislim da je potrebno da se javite na dermatološki pregled. Ponekad, ni klinički pregled niej dovoljan da se postavi prava dijagnoza, već je potrebno uraditi biopsiju kože. U svakom slučaju, predlaganje terapije na osnovu opisa promena neće dovesti do željenog poboljšanja, a iz svega iznetog, mislim da Vaše stanje kože zaslužuje da se uradi dermatološki pregled.
dr Željko

Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 8:37 am

Povratak na Bolesti kože