šaljem vam sliku ruku mog osmogodišnjeg sina sa molbom da mi pomognete - ako možete. Da krenem redom: prvi put smo ga odveli kod lekara kad je imao negde oko 3 godine, mada mu se i ranije to pojavljivalo i tada je lekar stručno konstatovao da je on u dodiru sa nečim što mu smeta.Tada je preporučio da mažemo ELOCOM kad se pojave te promene. Detetu se periodično, s vremena na vreme pojave sitn plikovi koji puknu i otvore rane. Kad primetimo promene na prstima mažemo ELOCOM mast koja mu pomaže, ali se to nakon nekog vremena ponovo pojavi. Pre 20-ak dana smo ga ponovo odveli kod istog lekara koji je tada pregledavši ga konstatovao da mu kosti rastu brže od kože i zato se dešava da mu koža puca. Tada nije imao ove rane, već je bilo u tom početnom stadijumu kad je koža hrapava. Rekao je da mažemo EKCEMOL kremom i Pikovit vitamine da pije i ako to predje u plikove da se javimo. Kada su se pojavili sitni plikovi rekao je da mažemo AFRODERM kremu 2x dnevno, sirup FLONIDAN 1 kašicica dnevno i da nastavimo sa Pikovitom i usput pitao da li možda ima dodir sa kredom, na šta je dete odgovorilo da u školi ponekad izađe na tablu i normalno piše kredom. Danas mu ruke izgledaju kao na slici, vaš kolega je pitao nemamo li možda psa , mačku ili neku životinju pa da mu dodir sa njom možda smeta i naravno ponovo promenio terapiju - ovog puta je prepisao TRIDERM mast 2x dnevno 7 dana i da se vidimo za 7 dana. Hteo bih da čujem vaše mišljenje, jer je vaš kolega svaki put drugačije masti preporučivao i drugačije dijagnoze davao, pa dovodim u pitanje njegovu stručnost. Ja lično ovo dovodim u vezu i sa njegovim imunim sistemom jer je trenutno prehladjen i kašlje, i ove rane su mu u najgoroj fazi. Kako bude prolazio kašalj tako će se i ove rane povući. Unapred vam se zahvaljujem i ako možete preporučite mi nekog vašeg kolegu sa juga Srbije.